Een vraag? Bel of app: 0613680122


Waarom een organisatie Perspectief sessie


Je wil graag precies de vinger daar kunnen leggen waar het om draait. Snappen aan welke knop je kunt draaien.  Kernachtig de essentie van je visie formuleren. Helder weten waar je je toegevoegde waarde kunt bieden in je traject.  Weten hoe je beweging kunt brengen in dat wat in beton lijkt te zitten. 

Kortom, je hebt  behoefte aan iemand die jou scherp houdt en je een extra perspectief kan bieden waar je zelf even niet bij kan.  Die je ook kan helpen met de juiste praktische "next step".  Simpel, helder, concreet. 

 

 Ik help je hier graag bij.

 

Een aantal voorbeelden van vragen waarmee mensen bij mij komen:

 • Ik zou graag willen dat je meekijkt bij een casus uit mijn werk en vanuit een ander perspectief met me meekijkt om mijn eventuele blinde vlek in beeld te brengen. 
 • Ik heb keer op keer met een bepaalde afdeling binnen mijn organisatie dezelfde uitdagingen, wat ik ook probeer. Ik krijg de vinger er niet achter wat hier speelt. Hoe krijg ik dit in beweging?
 • Ik maak voor mijn organisatie een kort maar krachtige visie, maar blijf staren naar een bord vol geeltjes met goede ideeën. Ik vind het lastig om kort en helder de essentie ervan weer te geven.


Eerst een intake


Vele manieren zijn hiervoor mogelijk. Ik start altijd met een intake om te kijken wat er nodig is. 

 • Gaat het je allereerst over een extra perspectief en inzicht op wat er speelt rond je organisatievraagstuk? Dan is een perspectief sessie een krachtige manier om in korte tijd een helder inzicht  te krijgen in wat er speelt, tussenkomt en wat de mogelijkheden zijn.
 • Wil je met een team of groep aan de slag rond dit organisatievraagstuk? Gezamenlijk een krachtige visie bepalen of de verandering in je organisatie vorm geven?  Dan spar ik met je hoe je de sessie zó organiseert dat deze impact heeft én kan indien gewenst deze begeleiden naar praktisch resultaat.

Wat kun je verwachten bij een organisatie perspectiefsessie?


In een sessie van ongeveer anderhalf uur onderzoek ik samen met jou  je organisatie vraag, onderzoeken dat wat er op dit moment vast zit (dat is nl. een veel voorkomende reden van de vragen) én je wens. Na een perspectiefsessie heb je meer inzicht op wat er speelt of waar je blinde vlek zit,  én rust van waaruit je weet wat je volgende stap is.

 

Tijdens deze sessie combineer ik verschillende methodes als Reading en/of systemische bedrijfs analyse  omdat ik merk dat deze een versnelling geven.

Daarom duren mijn trajecten vaak kort en zijn sessies lekker snel naar de essentie. 

Ze leveren vaak ook een extra verdiepend inzicht in jezelf in relatie tot je organisatievraag en vaak een verrassende werking waardoor er tijdens de sessie al beweging en in de situatie ontstaat. 

 

Vaak biedt 1 sessie al voldoende om weer verder te kunnen. 

 

We bespreken de opbrengsten van de sessie na en stellen gezamenlijk vast of een vervolgsessie gewenst is en zo ja, in welke vorm.

Vaak is het telefonisch contact moment na 5 dagen eerst voldoende.


Praktisch


Een organisatie perspectief sessie vindt plaats in de praktijk in Apeldoorn of bij Omzin in Borne. 

In overleg kan de perspectief sessie ook op locatie plaatsvinden. In dat geval worden de reiskosten doorberekend.

 

Wat levert het je op?

Een helder perspectief op je zaak. Je krijgt

 • inzicht in wat er speelt rond je organisatievraag in relatie tot jezelf
 • helderheid over aan welke knoppen je kunt draaien om beweging te brengen in dat wat vastzit
 • ruimte voor een nieuwe stap

Maarten en Rinske zijn een fijn stel mensen, die de taal van organisaties spreken en helder maken wat jezelf nog niet helder hebt, of waar je de vinger nog niet op kon leggen.

Ik merk dat de kern van de informatie uit de bedrijfsreading steeds in mijn achterhoofd blijft zitten. Het geeft richting en inzicht. 


Investering


De investering voor een zakelijke Organisatie Perspectief sessie is afhankelijk van de begeleiding setting.

Voor een 1-op-1 sessie bedraagt deze 105 euro excl. BTW. 

Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur en wordt door mijzelf begeleid.

 

Voor een 2-op-2 sessie bedraagt deze 198 euro per sessie excl. BTW. Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur en wordt door mijzelf en mijn collega Maarten Haalboom begeleid.

 

 

Dit is inclusief:

- een sessie van ongeveer 1,5 uur

- een belafspraak  na 5 dagen van 30 min om de effecten te bespreken

- een geluidsopname van de reading sessie (indien gewenst).

 

 __________________

 

Voor eventuele vervolgafspraken is de investering als volgt:

 • Een Strategische Sparring Sessie 1-op-1 begeleiding
  80 euro excl. BTW / 60 min.
 • Een Strategische Sparring Sessie 2-op-2 begeleiding
  150 euro excl. BTW  / 60 min

Interesse? Maak een afspraak


Wil je eerst meer weten?  Mail me dan. Stuur je vraag naar rinske.hofman@ici-consult.nl zodat ik met jou contact kan opnemen. Of maak zelf een telefonische afspraak van 20 mn via onderstaande knop.


 "Een bedrijfsreading geeft focus. En daarmee rust. 

Maarten en Rinske zijn echt professionals, bij wie je je snel vertrouwd voelt. Ze durven de vinger op de zere plek te leggen, en doen dat vanuit verbinding.

De sessie heeft ons geholpen knopen door te hakken, zodat we konden stoppen met wikken en wegen. Echt een aanrader voor iedere organisatie om jaarlijks zo’n sessie te doen! "

Martine van der Steeg & Franka Bossers

Partners Starfish21


* Meer ervaringen met Bedrijfsreadings

* Bekijk hier alle ervaringen met Rinske Hofman.